Båt i sola

Er du og båten vårklar?

Endelig vår og starten på årets båtsesong! Her er noen tips og råd du kan ta med deg når du skal gjøre båten klar for sesongen, fra Erling på Marin-avdelingen i Granne.

1. Vask av båten

Vask av båten bør gjøres grundig når båten tas opp, slik at jobben med å gjøre den er ren og klar til polering og bunnstoff når vårpussen skal starte blir enkel. Motor og motorrom rengjøres for olje og skit.

2. Kontroll

  • Før båten poleres og bunnstoff påføres, er det viktig å ta en runde på alle overbordventiler. Sjekk at slanger er hele og fine, doble slangeklemmer til bunnventiler er i orden og at bunnventiler fungerer. Ventiler smøres og testes. For de som har utenbordsmotor er det viktig at gjennomføring av styrestag og kabler ut til motorbrønn er vanntett og at dette sjekkes grundig. I dårlig vær, fylles ofte motorbrønn med sjøvann, og det er svært viktig at gjennomføring til innerskrog er tett.
  • Brannslukkingsapparater og annet sikkerhetsutstyr sjekkes.
  • Pakninger og luketettinger smøres.
  • Husk å sette i bunnplugg før sjøsetting.

3. Polering

Polering er viktig før en ny sommersesong. Når skrog og overbygg poleres, legges et beskyttende lag som bevarer glans og finish som beskytter mot skitt og slitasje. Båten blir også lettere å holde ren.

4. Bunnstoff

Vi anbefaler å legge nytt bunnstoff på båten hvert år. Det kan se ut til at det er nok bunnstoff til å holde ett år til, men det skal være et slitebelegg på bunnstoffet som slipper groe under bruk. Rengjøres båten på høsten, uten at nytt bunnstoff påføres, er dette slitebelegget vekk. Når båten påføres bunnstoff, er det en god anledning til å se etter skader eller sprekker i skroget.

5. Motor

Båtmotorer skal følge vedlikeholds intervall for servicer som utføres på verksted. Det er uansett viktig at motoren renholdes og at oljenivå sjekkes. Det er viktig at startbatterier sjekkes og lades før sesongen og at koblinger smøres opp med et beskyttende lag, slik at det ikke oppstår eir.

6. Sikkerhetsutstyr

  • Sjekk at lensepumper, lanterner, VHF og annet sikkerhetsutstyr fungerer og at dregg og nødvendig dregg-tau er tatt om bord.
  • Husk redningsvester til alle som er om bord.
[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Vi er alltid tilgjengelig om du trenger hjelp eller gode råd. Kontakt oss på telefonnummer: 70 10 12 50 eller på e-post.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024