Nye Skaar Senior til sjøs

Foto: Petter Lund Wåge

Nye Skår Senior forsikres hos Møretrygd

Den nye kystnotbåten til familierederiet Skår Senior AS er 48 meter lang, 12 meter bred og er utstyrt med morgendagens løsninger for et bærekraftig og effektivt fiske.

Økt potensial

– Vår nye kystbåt for pelagisk fiske vil åpne opp mulighetsbildet for enda mer effektivt fiske enn tidligere og det er gledelig at vi også kan fiske mer bærekraftig, med mindre utslipp og mer skånsom behandling av fisken, forteller reder og skipper Roy Skår.

Miljø og bærekraft

Fartøyet er utstyrt med siste generasjons trålutstyr, 500m3 RSW lastetanker og vacuum system for mest mulig skånsom behandling av fisken. I tillegg er skrog og fremdriftssystem optimalisert for mindre utslipp.

Det har også vært et bevisst valg å bruke mest mulig lokale aktører i forbindelse med byggingen av Skår Senior.

– Faktisk så er 6 av 10 kroner som er brukt på å bygge fartøyet lagt igjen i Måløy-distriktet, forteller Roy. I tillegg til at vi velger å bruke arbeidskraft og kompetanse fra vårt lokalsamfunn, så gir det oss en ekstra trygghet å handle med folk vi har relasjoner til og erfaring med. Det gir oss tillit til at vi får topp kvalitet til konkurransedyktige priser, forteller rederen.

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Foto: JK Foto

Over 30 år som Møretrygd-kunde

Siden tidlig nittitallet har rederiet vært trofast kunde hos Møretrygd og Roy har også plassert alle sine øvrige forsikringer i samme selskap.

– Når det kommer til forsikringer, så er det viktig med en aktør som er tilgjengelig, flink til å se løsninger og behandler saker raskt. På disse tingene får Møretrygd full score. Og uansett hvem som er i den andre enden av røret når jeg ringer til Møretrygd, så møter jeg dyktige og vennlige mennesker. De gangene jeg har trengt hjelp, har de stilt opp med en gang, og det har aldri vært noen problemer eller spørsmål om noe, forteller rederen.

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Dåp

Fartøyet skal døpes og feires i Fosnavågen 7. mai, men allerede førstkommende lørdag viser de fram båten til publikum etterfulgt av en samling på kvelden i regi av verftet Stadyard AS. Samlingen avholdes på Parken Kulturhus og er forbeholdt bidragsytere i prosjektet.

Nye Skår Senior

Foto: JK Foto

Første reis

Hvor går første turen? – Etter siste justeringer og dåp, står fisket etter Nordsjøsilda som første post på agendaen. Dit går ferden i midten av mai, avslutter Skår.

Vi i Granne takker for et nært samarbeid gjennom hittil tre tiår med Skår Senior AS og gratulerer med en ny flott kystnotbåt – skitt fiske!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024