Røykvarslerens dag

1. desember er Røykvarslerens dag, og vi håper du benytter anledningen til å teste røykvarslerne dine og til å bytte batteri.

Vi nordmenn er dessverre i verdenstoppen når det gjelder branner. Vi er heller ikke flinke nok til å forebygge mot brann. Og måneden med flest branner i Norge er, ikke så overraskende, desember.

Mange går likevel julen i møte uten røykvarslere som fungerer, og det kan være avgjørende mellom liv og død. For å sette fokus på hvor viktig det er å sjekke at røykvarslerene har batteri og fungerer som normalt, har 1. desember blitt Røykvarslerens dag.

Hvor ofte bør du bytte batteri på røykvarsleren?

Vårt tips er å spandere noen sekunder hver måned og sjekke røykvarslerne. Det gjør du enkelt ved å trykke på knappen på apparatet og hører at den piper.

I tillegg bør du skifte batteri hvert år, og da er 1. desember en god dag å huske dette viktige tiltaket på.

Ta gjerne også en sjekk av brannslukningsapparatet samtidig. Det skal kontrolleres av fagfolk hvert femte år, og ha full service hvert tiende år. Produksjonsdatoen står på brannslukningsapparatet, og noen har en merkelapp med tabell der siste sjekk er registrert.

Sjekk disse gode rådene fra Norsk brannvernforening på hvordan du gjennomfører kontrollene selv.

Det er en fordel å ha flere røykvarslere, strategisk plassert i huset eller leiligheten, og at disse er seriekoblet. Visste du forresten at det er påbudt at alle husstander har røykvarslere og slokkeutstyr?

Vi håper du og dine får en fin og trygg førjulstid!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024