To personer i en sofa, ser i et blad.

Snart pensjonist? Her er forsikringene du bør ha

Granne hjelper deg med å skreddersy en god forsikringspakke for pensjonisttilværelsen.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er helt essensielt, særlig hvis du blir utsatt for ulykke eller sykdom i utlandet. De økonomiske konsekvensene av å ikke være forsikret kan bli dramatiske, selv for mindre skader. For deg som er pensjonist eller nærmer deg pensjonsalder, er det spesielt to ting du bør være obs på når det kommer til reiseforsikring:

Hvor lenge skal du være borte?

En fordel med pensjonisttilværelsen er at en kan feriere i lengre perioder enn det en hadde mulighet til som yrkesaktiv. I den forbindelse er det viktig å merke seg hva forsikringsvilkårene sier om reisens varighet. Som regel vil reiseforsikringene ha en begrensning på 70 dager. Planlegger du å være bortreist lenger enn dette må du varsle forsikringsselskapet og få perioden utvidet til eksempelvis 90, 120 eller 180 dager.

Har reiseforsikringen aldersbegrensninger?

Enkelte reiseforsikringer har aldersbegrensninger i vilkårene, for eksempel når det kommer til dekningssum for behandlingsutgifter. Hva aldersgrensen er varierer noe fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, og det kan være lurt å sette seg inn i dette før du reiser.

Ulykkesforsikring

Som godt voksen er det smart å ha en ulykkesforsikring. Dersom du blir utsatt for en ulykke som gir varige helseproblemer, kan denne forsikringen dekke nødvendige behandlinger som kiropraktor og fysioterapi. Den kan også dekke utgifter knyttet til skade på tenner. Ulykkesforsikringen gjelder både for deg og andre i samme husstand, og kan gi økonomisk trygghet til dine nærmeste dersom det verste skulle skje.

Bilforsikring

Når du går av med pensjon blir du gjerne bileier på litt annen måte. Kanskje bruker du ikke bilen like mye lenger, eller kanskje bruker du den mer? Det er uansett lurt å sjekke hvilken årlig kjørelengde du har valgt i bilforsikringen din og vurdere om det er nødvendig å justere denne.

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop
Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024