Personer på festival

Festivalsommeren er godt i gang - en tid for å dele konsertopplevelser med familie, venner og gode naboer. Vi ønsker at du skal kunne nyte tiden uten bekymringer, og har derfor samlet noen tips til hva du bør tenke på før du setter kursen mot festivalområdet.

Med noen forhåndsregler kan du ta vare på deg og dine, samtidig som du nyter en fantastisk opplevelse og skaper nye minner for livet!

1. Legg igjen verdisaker hjemme

Dyre smykker og arvegods kan lett forsvinne. Dersom disse har høy sentimental eller materiell verdi, bør det ligge igjen hjemme. Forsikring dekker materielle verdier ved tyveri, men den sentimentale verdien er ofte mye mer og kan kanskje ikke måles.

2. Kle deg etter været

Sjekk alltid været før du drar. Vær klar for at det kan komme en regnbyge selv om det er meldt sol, spesielt her på Nordvestlandet. En poncho tar ikke stor plass, men det beste er en god regnjakke som dekker ned til knærne. Og ta med en varm genser.

3. Husk solkrem

Ta alltid på solkrem og ha med solbriller. Selv på regnværsdager kan sola plutselig titter frem.

4. Oppbevar mobilen trygt

For de fleste av oss hører mobilen hjemme overalt, også på festival. Den kan være gøy å forevige gode minner fra en artist du har gledet deg til å se, men pass på å oppbevare mobilen slik at du ikke mister den, eller slik at den blir skadet av regnet. Ha på mobildeksel og skjermbeskytter. Og husk å lade mobilen før du drar.

5. Ta med ørepropper

Ok, så det er kanskje ikke det kuleste og mest trendy å ha oransje propper i ørene, men det er ikke så kult å si “Hæ?” i nesten hver samtale du har resten av livet. På de fleste festivalområder deles det ut ørepropper gratis. Dersom du ikke liker de «standard» øreproppene som deles ut så går det an å kjøpe ørepropper som er støpt etter akkurat ditt øre. Disse er mye mer diskre og gir deg den samme deilige live-lyden, bare noen hakk lavere.

(Tipsene fortsetter under bildet)

6. Drikk med måte

Drikk nok vann og hold et øye med begeret ditt. Hjelp hverandre til å passe på det dere drikker, og drikk med måte.

7. Avtal skyss hjem

Kanskje naboen også skal på festival? Sjekk hvem som skal samme vei, så kan dere avtale skyss sammen. Det er både tryggere og billigere.

8. Pass på hverandre

En vellykket festival handler om mer enn at bandet spilte favorittlåten. Hjelp hverandre, avtal møtesteder og ikke minst - sørg for at du og alle andre har det så kjekt som mulig. Det skal være trygt å gå på festival, og for at dette skal være mulig må både arrangør og alle i publikum bidra sammen. Se deg rundt, og spør heller en gang for mye enn en gang for lite dersom du ser noen som ikke har det bra.

9. Meld deg som frivillig

Alle festivaler og store konserter er avhengig av frivillige som står på både før, under og etter arrangementet. Du kan som regel velge mellom mange ulike områder du kan jobbe med, alt fra trivselsvakt, sikkerhet, rigging av scene eller i bar. Å jobbe som frivillig kan være en fin måte å bli kjent festivalen på en annen måte, du får gratis mat og ikke minst, du møter masse hyggelige folk underveis.

Skulle uhellet først være ute er det viktig å ha riktig forsikring. Ta kontakt med oss for gode råd og et godt tilbud.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024