MS Geir

Vi gratulerer med nye MS «Geir»

Lørdag 16. mai var det duket for dåp av nye MS «Geir» i Ålesund. I ruskete sunnmørsvær ble båten døpt av gudmor Ellen Holmeset, før det var dags for båtens aller første tur til Buagrunnen for testing og igangkjøring.

Selv om det er om det er den åttende «Geir» i rekken, er det alltid like spennende med en ny båt. – Alt ser veldig bra ut. Det er mye avansert utstyr om bord som har store krav til igangkjøring, men med masse dyktige folk om bord går det over all forventning, sier Hallgeir Holmeset, som eier rederiet HP Holmeset sammen med brødrene Arild og Kjetil.

Grønt fokus

Båten er dieselelektrisk, men har også en batteripakke som bidrar til å redusere dieselforbruket. Ved lav spenning kan båten i korte intervaller stoppe og gå på batteri. Videre havner ingenting på sjøen og filetering skjer om bord i en egen filetfabrikk. – Ved å filetere om bord slipper vi å frakte fisken to ganger rundt halve jordkloden før den er klar til å selges, sier Hallgeir og legger til: – Fisken har topp kvalitet, og blør ut i samme temperatur som den lever i på bunnen. Det fører til mindre svinn.

I gang med innovasjonsprosjekt

«Geir» er med i et forskningsprosjekt med Sintef, Optimar og Veritas, med mål om å utvikle et rustfritt ståldekk. På de nye båtene kan både dekk og skrog være malt i svartstål. Ofte oppstår det derfor korrosjon når dette møter utstyr i rustfritt stål. Sammen skal aktørene kartlegge ulike former for korrosjon på fiskefartøy og foreslå tiltak for å unngå dette. – Prosjektet har pågått i et års tid, og vi er glade for å være med å utvikle norsk skipsbyggingsindustri, sier Hallgeir.

Foretrekker lokale leverandører

Da «Geir» skulle bygges var rederiet aldri i tvil om at den skulle utstyres av norske, lokale leverandører. Båten er tegnet av Skipsteknisk i Ålesund, og bygd hos Vaagland båtbryggeri. – Det er stor en trygghet i å bruke norske leverandører, og det er enorm kompetanse å finne innenfor landegrensen. Vedlikeholdsbiten er også enklere, sier Hallgeir. Rederiet er i dag eid av de tre brødrene, og en en ny generasjon venter. – To generasjoner jobber i dag på båten, totalt syv stykker, og det er kjekt å se at en ny generasjon kommer til.

Nå setter «Geir» kursen mot Barentshavet for å fiske torsk og hyse den neste måneden. Vi gratulerer og ønsker god tur!

MS Geir
MS Geir
MS Geir
Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024