Møretrygd satser helt nytt:
Nå er navnet Granne forsikring

Fra i dag endrer Møretrygd navn og blir til Granne forsikring - som en god og jordnær nabo som alltid er der for å hjelpe deg.

– Vårt forsikringsselskap har en lang og tradisjonsrik historie, men det er nå og fremover det handler om. Vi har over tid jobbet med en ny og fremtidsrettet identitet i tråd med selskapets nye strategi og offensive satsing for å bli større, sterkere og enda mer synlige, forteller CEO for det som nå er Granne forsikring, Bjarte Vindenes.

Store ambisjoner
Selskapet er en betydelig aktør innen marin forsikring, men har store ambisjoner om å bli en sterk og synlig aktør også innenfor privat- og bedriftsmarkedet. Vi er i kraftig vekst i det private markedet og de siste 12 månedene er vi det 4. raskest voksende selskapet innenfor forsikring av hus og bil på landsbasis (tall hentet fra Cicero Markedsrapport januar 2022). Dette er imponerende når vårt geografiske nedslagsfelt kun er her på Nord-Vestlandet forteller Camilla Hoddevik, Leder Privat og Bedriftsmarked.

Granne forsikring utgjør i dag det største forsikringsmiljøet mellom Bergen og Trondheim med sine 31 ansatte, kontorer i Ålesund, Fosnavåg, Volda og tilstedeværelse i Nordfjord, Sogn og Sunnfjord.

Naboskap og historie
 – Vi er svært godt fornøyde med navnevalget som er tuftet på alt det gode en granne skal stå for, men også historien om hvordan Møretrygd startet i 1866 – som grannelag blant fiskere, forteller Vindenes.

Fra gammelt av var det vanlig at fiskere eide en andel i hverandres båter. På den måten beholdt man levebrødet selv om man mistet sin egen båt i uvær. Slik forsikret man seg selv og tok samtidig vare på naboen. Dette var på mange måter opprinnelsen til det vi dag kjenner til som forsikring.

Scorer høyt
– Navnet reflekterer også godt vårt DNA som forsikringsselskap. Vi gir deg trygghet i hverdagen, og tar vare på deg når du trenger det. Alle våre kunder har en personlig rådgiver, vi scorer høyt og er blant landets beste på kundeservice og -lojalitet. Og vi er alltid i nabolaget. Samtidig med at de store aktørene har trukket seg mer ut av regionen, har vi styrket stab og tilstedeværelse, sier Vindenes.

Den nye identiteten og navnet til Møretrygd blir rullet ut i dag. Selskapets kunder vil bli informert om at de nå er forsikret i Granne forsikring. Vi lover kundene våre at vi blir til å kjenne igjen selv om vi har fått nytt navn. Vi planlegger å gjøre enda mer av det som gjør at kundene liker oss – vi vil være enda tettere på. Vi er alltid en telefonsamtale unna. I fremtiden vil kundene også kunne kontakte oss på chat om de ønsker det. Når vi nå lansere vår nye hjemmeside vil vi integrere en løsning for dette. Vi ønsker å være et forsikringsselskap for både unge og gamle, og vil vi være tilgjengelig i så mange kanaler som mulig slik at alle skal bli ivaretatt.

Bærekraft i fokus
– Som en del av vår nye identitet vil våre kunder også møte nye nettsider og digitale tjenester for enda bedre kundeopplevelser, forteller Camilla Hoddevik. Ifølge Hoddevik vil Granne forsikring også ha stort fokus på bærekraft, gjenbruk og sirkulær økonomi i sin nye strategi. Forsikringsbransjen kan være en god bidragsyter til gjenbruk ve økte kondemnasjonsgrenser, reparasjoner med brukte deler og så nært der skaden har skjedd som mulig. Men dette avhenger av at både kunder. Produsenter og myndigheter er med. Kundene må akseptere gjenbruk og produsentene må opprettholde garantier når de er utført med brukte deler. Myndighetene må på sin side bidra ved å legge til rette med regler og forskrifter som gjør det enkelt å handle brukt og gjenbruke. Vi tror dette er et område der vi vil få se mye spennende løsninger fremover. Heldigvis er bærekraft i fokus i hele verdikjeden for tiden.

Store ambisjoner

Det nye navnet kommer etter en lang og god prosess der vi har jobbet frem nye verdier og visjon for selskapet. Vi har fått god hjelp fra Elle mELLE i denne prosessen og har nå en profil vi kjenner oss hjemme i. Både Vindenes og Hoddevik har stor tro på at nytt navn og en fremtidsrettet identitet er et godt grep for selskapets store ambisjoner innenfor ikke minst privat- og bedriftsmarkedet.


 

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2023